“Creating is in my nature,

nature is in my work…”

Hi, dit ben ik…

Laura Carina Speelman (1987), de illustrator en linoprint-maker achter deze webshop. Ik werk vanuit mijn thuisstudio en het atelier van Rapunzel in Eindhoven.

Na het behalen van mijn bachelor Fine Art in Education in Tilburg heb ik ervaring opgedaan in diverse creatieve branches (o.a. grafische vormgeving, film en fotografie). Altijd met de wens om (ook) mijn eigen werk te maken.

Een paar jaar geleden ging ik experimenteren met het maken van stempels, al snel was ik aan het lino printen en dat paste me als een handschoen.

Materiaal & Werkwijze

Wat ik zo leuk vind aan lino printen is dat ik er zowel grafische, als illustratieve elementen in kwijt kan. Daarnaast vind ik het proces ontzettend interessant en afwisselend. Het is net als het maken van een film; de afbeelding wordt in verschillende fases gevormd en krijgt steeds meer de uiteindelijke vorm. Na het tekenen, het overzetten van de illustratie op het linoleum en het gutsen van de illustratie komt pas het uiteindelijk beeld tevoorschijn bij het maken van de eerste afdruk. Het leukste moment vind ik dan ook als de eerste inkt op het linoleum laat zien hoe de print zal worden.

Het uiteindelijke afdrukken is een heel secuur klusje, waarbij elke afdruk dan net weer een beetje eigenwijs is. Dat maakt dat elke hand geprinte illustratie een eigen karakter heeft.

Omdat ik mijn prints met de hand afdruk doe ik dit in kleine oplagen. Wat betekent dat elke print een bepaald aantal keer gedrukt wordt en daarna niet meer op die manier. Ook mijn kaarten en bijvoorbeeld tassen worden in kleine oplage gedrukt. Zo blijft mijn aanbod wisselend.

Samen-werken

Hoewel ik mijn eigen webshop run werk ik regelmatig samen met Vere, sieradenmaker & upcycler de Veertjeskoningin. Erg gezellig en we ontwerpen regelmatig samen hele leuke producten die in onze webshops terug te vinden zijn. Zoals onze Blad sieraden met lino print en de Nature Tote Bag. Neem een kijkje op de website van De Veertjeskoningin.

Op zaterdagen ben ik te vinden in het atelier van Rapunzel aan de Ampèrestraat 107 in Eindhoven, samen met initiatiefnemer, ontwerper & upcycler Sandra Dijkstra en de Veertjeskoningin.

In de winkel van Rapunzel kun je vintage & design shoppen en kun je mijn prints in het echt bekijken.

Illustraties & Prints

Op de hoogte blijven? Volg mij via instagram voor shop updates!