Workshop Botanisch Lino Printen

Eerstvolgende workshop datums: 11 mei en 8 juni

Workshop Botanisch Lino Printen

Heb je altijd al eens willen lino printen of lijkt het je leuk om weer eens te doen? Vind je het leuk om een nieuwe techniek te leren kennen en hou je ook zo van planten en natuur?

Tijdens deze workshop laten we ons inspireren door de natuur en werken we met de lino print techniek.

Van zelf gekozen plantenmateriaal maken we een eenvoudig ontwerp en gutsen deze uit linoleum. Daarmee maken we een aantal lino afdrukken met de hand op mooi papier.

Iedereen kan meedoen! Deze workshop is geschikt voor elk niveau.

Als docent beeldende vorming en ervaren lino printer begeleidt Laura deze workshops en host deze samen met ontwerper Vere.

Heb je vragen over de workshop of wil je je aanmelden voor de eerstvolgende workshop botanisch lino printen? Stuur even een berichtje en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Praktische informatie

Tarief: 60 euro (incl. materialen en wat drinken met lekkers) en je gaat met je eigen printjes en linosnede naar huis!

Duur: ongeveer 4 uur

Dagindeling: verzamelen om 09:45. De workshop start om 10:00. Rond 14u loopt de workshop ten einde (met uitloop tot 15u)

 

Locatie: de Walburg Tuinen in Nuenen, dichtbij Eindhoven

Groepsgrootte: per workshop is er plek voor 6 personen.

Komende workshop datums zijn 11 mei en 8 juni.
8 juni is volgeboekt op 11 mei zijn nog een paar plekken beschikbaar.

“Drawn to Nature”

Tijdens de workshop botanisch lino printen gaan we buiten op zoek naar inspiratiemateriaal. Een vrucht, bloem, blaadje, takje, zaadje of paddenstoel. En elk seizoen heeft wat anders te bieden!

Van het gekozen plantmateriaal maak je een afbeelding die overgezet word met op het linoleum en daarna uitgegutst. Dan kan de print gemaakt worden. Met een roller wordt de inkt over de linosnede verdeeld waarna de afdruk gemaakt kan worden op mooi papier. Je gaat naar huis met je eigen linosnede en een paar afdrukken van je eigen ontworpen botanische lino print!

Stuur een berichtje

Heb je vragen over de workshop? Wil je informatie ontvangen over komende workshop datums of wil je je aanmelden? Laat via dit contactformulier een bericht achter.

Workshop op maat of op locatie? Dat kan vanaf 4 personen. Stuur dan ook even een berichtje dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Illustraties & Prints

Op de hoogte blijven? Volg mij via instagram voor shop updates!